flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ФІНАНСУВАННЯ СУДОВОЇ ВЛАДИ

28 квітня 2023, 13:15

26.04.2023 на засіданні робочої групи з питань належного фінансування судової влади в Україні були розглянуті три наступні питання.

Поточний стан фінансування органів судової влади.

ВРП, ВС та ВАКС отримують фінансування своєчасно та в запланованому обсязі.

Рівень надходжень судового збору до Верховного Суду залишається значно нижчим від прогнозованого.
В.о. Керівника апарату ВС Лариса Бутенко до наступного засідання надасть членам робочої групи аналітику надходжень судового збору в динаміці та за категоріями справ, щоб з'ясувати причини його сталого недонадходження.

Фінансовий стан ДСА України повинен стабілізуватися за рахунок погодження Міністерством Фінансів наближення помісячного розпису бюджетних видатків.
Наближення дозволить погасити кредиторську заборгованість по виплаті заробітної плати за березень та покращить ситуацію з виплатою заробітної плати у квітні.

Багато обговорень викликало питання виконання рішення ВРП від 25.01.2022 року №80/0/15-22 в частині погодження змін до Типового положення про апарат суду, які стосуються зміни регулювання кількості заступників керівника апарату суду.
В цьому розрізі підвищується актуальність прийняття законопроекту № 9173, який містить значно лояльніші норми щодо кількості заступників.

Опрацювали надані Мінфіном пропозиції щодо оптимізації видатків у системі ДСА України.

Члени робочої групи виразили незгоду з пропозицією Мінфіну скоротити маже 2 тис. працівників судів та пояснили необґрунтованість наданих міністерством зауважень.

Відеозапис засідання: https://youtu.be/YOJLTdBdXxg