flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Валківському районному суді Харківської області перевірили стан протирадіаційного укриття

29 червня 2023, 10:14

Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Харківській області перевірило стан протирадіаційного укриття у Валківському районному суді Харківської області у рамках плану Ради національної безпеки та оборони щодо реформування системи укриттів для цивільних.

Вчора, 28 червня, у Валківському районному суді Харківської області відбулась робоча зустріч начальника відділу з питань управління об’єктами державного майна Територіального управління Державної судової адміністрації України у Харківській області Владислава Вялика, заступника начальника територіального управління (з організації діяльності) Служби судової охорони у Харківській області Петра Аленіна, завідувача сектору з питань цивільного захисту та надзвичайних ситуацій Валківської міської ради Олександра Мазуреця та в.о керівника апарату Валківського районного суду Харківської області Вікторії Хворост.

У ході робочої зустрічі було перевірено облаштування протирадіаційного укриття, що знаходиться в будівлі Валківського районного суду Харківської області, яке було спроєктовано для захисту людей, від іонізуючого опромінення у разі радіоактивного забруднення місцевості. Загалом воно вміщує 200 осіб.

 

— Ми маємо докласти максимальних зусиль, аби дану захисну споруду привести до належного стану згідно з державними нормами щодо захисних споруд цивільного захисту, — наголосив начальник відділу з питань управління об’єктами державного майна Територіального управління Державної судової адміністрації України в Харківській області Владислав Вялик. — Дане укриття перебуває у задовільному стані. Через те, що раніше воно не використовувалося за своїм призначенням, найближчим часом мають розпочатися додаткові ремонтні роботи з приведенням сховку в належний стан, а саме: відновлення системи водопостачання, освітлення та вентиляції.

За результатами зустрічі, встановлений максимально наближений термін здачі укриття для цивільного захисту — не пізніше 1 серпня 2023 року. Згідно з рішенням РНБО від 26 червня 2023 р. було посилено відповідальність за неналежне утримання укриттів та виділення додаткового фінансування для створення об’єктів захисту для цивільного населення.

Нагадаємо, з січня 2021 року охорону приміщень суду та дотримання  громадського порядку у Валківському районному суді Харківської області здійснюють співробітники територіального управління Служби судової охорони у Харківській області.